Sunday, November 25, 2012

Tegus nädalavahetus!

Reedel Porto puhkas ja laupäeva hommikul startisime Narva. Portol oli näitus.
Seekord olin handleriks mina, aga ikkagi Erkkil olid närvid läbi kui politseikoeral :D.Ime, et ta üldse magada suutis.
Mina olin enne näitust vana rahu ise. Ringis olles korra punastasin ja kerge paanika tuli kui kohtunik ütles, et koer peaks siiski kõndimisel 4 käppa kasutama (tõstsin Portot liiga kõrgele), aga teine ring oli juba korras.
Seismisel oli ka meil jama esikäppadega, katsun neid tal igapäevaselt(või nii tihti kui meeles on)  neid korrigeerida. Hammaste näitamisel ja katsumisel ta oli ka kuidagi minu külje all. Vbl on asi selles lauas tal ka. Võtsime Erkkiga plaani, et nii sageli kui meil võimalus, enne trenni minekut Tako hallis ,käime teletorni all "näituse trennis",seisab laua peal jne(kui Kristi muidugi nõus on :D).
Ühesõnaga olime näitusel esimesed ja väga hea oli hinne (punane pael vist tähendas seda). Pole kellegi asi, mitu koera Porto klassis üldsegi oli:D!
Peale Narvat läksime otse Jõhvi,Porto mängis oma sõbra Plutoga. Nad polnud tükk aega näinud, et Porto alguses otsustas kuri olla, aga siis tal vist ununes see ära kui avastas,et Plutol on piiksu mänguasi hammaste vahel...ja trall võis alata!
 Kodus mängis üle tunni aja oma uue munaga..Selline plastikust plönn, mida pole võimalik hammustada. Oi kui kuri ta selle peale on, aga vastavalt tõu iseloomule ta alla ka ei anna :D Proovib koguaeg uuesti.
Täna oli agility võistlus/eksam. Porto oli nii tubli, kontakt Erkkiga oli hea, mõlemad olid supper kiired ja edukad. Peale esimest rada vaatasin, et kohtunik läks ajakirjutajate juurde ja midagi ütles, kuulsin sõna viga. Ehmatasin kohe, et kuskohas, kas mul jäi midagi kahe silma vahele või tehti viga nii et mina ei oska vaadata(ma siiamaani ei tea osasi reegleid vms asju). Läksin kohe küsisin Erkkilt, et kus viga neil oli. Erkki ütles , et puhas rada oli ju, ja küsis kas kohtunik tõstis käe, ütlesin et käsi üleval ei olnud ja kõik vaiad olid püsti ilusti...Ju siis kuulsin valesti ja neil oli omavahel midagi seletada seal. Ja siis enne teist rada läkski kohtunik ütlema , et oli viga ennem...Noo krt, ei tulegi 2 puhast rada..
Teisel jooksul olid nad veelgi kiiremad ja jällegi 0 viga. Ideaalne:). Kokkuvõttes said nad 3.koha.
Õnneks koerad ei saa aru , et mingi ajavõtmine jne käib ja et see üldse mingi võistlus on. Portol oli täna vahva . Sai joosta ja hüpata, teisi koeri vaadata,paitatud ja musitatud ka teiste poolt, ning maiuseid:), ning see ongi tegelikult esmatähtis. Koeral oli lõbus ja tore ndlvs:)
Järgmine tõotab tulla veel vahvam, lähme reebust taga ajama ja õhtul pidi talle sõbranna Miami(Yorkshieri terjer) külla tulema.
Jällegi pean mainima, et elu koos Portoga on ikka palju huvitavam ja aktiivsem!

No comments:

Post a Comment